کوره رنگ
کوره های پخت رنگ از انواع کوره های صنعتی هستند که بصورت باکسی و کانوایری طراحی و ساخته می شوند.
کوره ها مجهز به سیستم توربو به منظور کاهش مصرف گاز و تسریع در عملیات می باشند. این کوره ها مخصوص پخت رنگ پودری، مایع، الکترواستاتیک، تفلون و سرامیک می باشند. این کوره ها جهت حمل قطعات مجهز به کالسکه ریلی می باشند.
سیستم کانوایر معمولا در کوره متناسب با محل نصب، ابعاد قطعه و تعداد آنها طراحی می شود. این کوره ها دارای پرده هوا در دو مبدا ورودی وخروجی کوره می باشند.
کوره ی مجهز به فن سیرکوله هوای گرم بهترین کوره در پخت رنگ، می باشد. در این کوره به کمک تجهیزات جانبی مثل تابلو فرما، ترموکوبل و ترموستات، دما به طور دقیق کنترل می شود.
در یک کوره استاندارد یکسان بودن دما در تمام نقاط و زوایای داخلی بسیار مهم است. لذا فن سانتریفیوژ در سیرکوله کردن هوای گرم نقش مهمی را در این زمینه ایفا می نماید. عایق بندی مناسب بدنه کوره در جلوگیری از اتلاف حرارت از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
استفاده از کوره هایی که حرارت به طور مستقیم اعمال می شود به هیچ عنوان مناسب نمی باشد. زیرا باعث سوختن رنگ قطعات در مناطق پایین تر و عدم پخت کامل رنگ در نقاط بالایی قطعه می شوند.



کوره پخت رنگ الکترواستاتیک
رنگ الکترواستاتیک یا رنگ پودری برای اولین بار حدود 70 سال قبل در ایالات متحده آمریکا به تولید رسید. در دهه 60 میلادی یک کمپانی در آلمان موفق شد از ترکیب اکسترودر و حرارت خمیر، رنگ الکترواستاتیک را تولید کند و تقریبا به طور همزمان موسسه شل در انگلستان نیز برای رنگ آمیزی با استفاده از رنگ پودری، روش الکترواستاتیک را ابداع کرد.
رنگ الکترواستاتیک در برابر کنده شدن، خراشیدگی و جدا شدن مقاومت بالایی دارد.
قبل از اجرای رنگ آمیزی به روش الکترواستاتیک انجام مراحل زیر کاملا ضروری است :
چربی گیری و آبکشی گرم :
تمام سفارشات قبل از ورود به مرحله رنگ آمیزی می بایست به صورت منظم و دقیق چربی گیری شوند. سپس با آب گرم شست و شو شوند. تا مواد زائد از روی آنها پاک شوند.
فسفاته آهن و کروماته :
بعد از انجام مرحله چربی گیری و آبکشی گرم، قطعات وارد مرحله فسفاته آهن و کروماته می شوند. در این مرحله پوشش فسفاته بر روی قطعاتی در جنس های مختلف ایجاد می گردد.
آبکشی سرد و سیلر کروماته :
در ادامه قطعات به مرحله آبکشی سرد و سیلر کروماته می روند. سپس قطعات وارد کوره خشک کن می شوند. در آخر برای مرحله رنگ آمیزی آماده می شوند.
انواع شیوه های رنگ آمیزی الکترواستاتیک :
- پیش گرم
- پس گرم
- مشعل پاش
- مادون قرمز
پس گرم :
روش پس گرم متداولترین و آسانترین و ارزان ترین شیوه ممکن در ایران می باشد. روش پس گرم هم به شیوه دستی و هم به شیوه اتوماتیک قابل اجرا می باشد. در این روش قطعه مورد نظر در یک محفظه قرار گرفته و با کابل ارت به زمین متصل می شود. پودر درون تفنگ مخصوص پاشش قرار می گیرد و به صورت الکترواستاتیک باردار می شود. سپس بر روی سطح قطعه می نشیند و پس از انتقال به داخل کوره در مدت زمان معینی متاسب با نوع رنگ در دمای تقریبی (10 تا 20 دقیقه) بین 160 تا 200 درجه سانتی گراد پخته می شود.